2023

Juleaksjonen

Julen er en tid for store følelser, både positive og negative. For de fleste av oss er det en høytid fullt av glede, men for noen er det en påminnelse om at de ikke har like mye som andre. Med juleaksjonen håper vi at disse menneskene også får feire sin jul, med verdighet og glede. 

Send ditt bidrag på Vipps: #692361

Hva går juleaksjonen ut på?

Gjennom juleaksjonen hjelper Alta matstasjon, og du som giver, familier og enslige i Alta med å få en god og verdig jul. Pengene du donerer til oss blir brukt til følgende formål: 

Julegaver til barn under fattigdomsgrensen

I dag lever over 450 av Altas barn under fattigdomsgrensen. I juletiden blir forskjellen mellom dem og andre barn enda større når barn og voksne rundt dem er opptatt av hva de ønsker seg til jul og hva de har fått. Dette kan være sårt for både barna og de foresatte som ønsker å gi dem en god jul, men rett og slett må velge mellom mat og julegaver. Vi ønsker at familien skal slippe å gjøre dette valget og at også de som lever under fattigdomsgrensen skal få den julen de fortjener.

Støtte til julemat

For mange av oss handler juletiden om god mat og kanskje å spandere på seg litt ekstra. Dette er det ikke alle som har råd til og da blir det ekstra sårt når en går inn i høytiden. Gjennom ditt bidrag kan vi gi disse menneskene muligheten til å kjøpe egen julemat og skape en jul med god mat og verdighet.

Ønsker du å bidra som privatperson?

Som privatperson kan du donere et valgfritt beløp enten via Vipps på #692361 eller overføre til bankkontoen vår på 4612.39.87896 

Vi forstår at en del kanskje ønsker å kjøpe og pakke inn egne julegaver. Dette er en veldig god tanke, men vi håper dere forstår at vi heller ønsker økonomiske bidrag. Det er flere grunner til dette. En grunn er at vi har opplevd tidligere at det ikke er gaver som passer til alle barna i en familie. For eksempel kan det være en gave som er pakket inn til jente 3 og gutt 10, men ikke til jente 6. I tillegg handler det først og fremst om verdighet for foresatte og det å gi dem muligheten til å kjøpe egne gaver til barna sine. Det gir dem muligheten til å få gleden til å gi, i tillegg til gleden av å motta gaver. 

Tusen takk for at du bidrar til å skape juleglede hos noen som sårt trenger det. 

Ønsker du å bidra som bedrift?

Vi setter stor pris på alle bedrifter som også ønsker å bidra til juleaksjonen. Tidligere har vi mottatt både gaver og økonomiske bidrag. For selve juleaksjonen ønsker vi hovedsakelig å motta økonomisk bistand, slik at de som trenger hjelp fra oss kan oppleve verdigheten med å handle egen julemat eller julegaver til barna sine. 

For å bidra til oss kan dere enten Vippse oss på #692361 eller overføre direkte til kontonr: 4612.39.87896

Ønsker dere som bedrift å donere mat til oss, så kan dere fortsatt donere direkte til matstasjonen utenom juleaksjonen også. Vi setter stor pris på alle som ønsker å donere mat til oss og det gir mye ekstra glede med noe ekstra godt i posen for de som kommer til oss. Maten kan dere levere på matstasjonen, men vi kan også hente hos dere hvis dere gir beskjed hvor det skal hentes.

Tusen takk for at dere redder jula for noen.

Skroll til toppen